Blackmagic Design

Blackmagic Design

Het Australische Blackmagic Design werd in 2001 opgericht door Grant Petty in November 2002 kwam het bedrijf met het eerste product op de markt de DeckLink capture card wat het mogelijk maakte om op een Macintosh OS X 10 bit video te bewerken.
Daarna is het heel erg hard gegaan met Blackmagic Design, over de jaren kocht het bedrijven op als Da Vinci Systems, Echolab, Teranex, Cintel, eyeon Software en Fairlight. Stuk voor stuk bedrijven met een rijke historie van producten voor de audiovisuele markt.

DaVinci Resolve Authorised ResellerDavinci-Resolve-Authorized-Reseller

Blackmagic Design en Socrates kennen ook een lange historie, naast de verschillende converter oplossingen en ATEM apparatuur werd in 2012 op de NAB in Las Vegas de eerste 2.5K Blackmagic Cinema Camera gepresenteerd een jaar later volgde de populaire Pocket Cinema Camera. Socrates is al jaren een Authorized Reseller maar met de komst van de Cintel Scanner die wij als enige Nederlandse reseller als demo hebben staan zijn we een zogenoemde Blackmagic Design CAR (Cintel Authorized Reseller).

Blackmagic Design DaVinci Resolve Studio

Met de overname van Da Vinci Systems en later Eyeon Software heeft Blackmagic Design naast hardware ook zeer complete software oplossingen.
Fusion Studio en DaVinci Resolve Studio kan worden gebruikt van Visual FX tot ingest van 16- of 35mm filmmateriaal ook op dat vlak heeft Blackmagic inmiddels een standaard gezet als het gaat om betaalbare maar zeer complete oplossingen.

X