tilta TA-T08 cagevoor RED Komodo

Tilta cage voor de nieuwe RED KOMODO


tilta logo

innovative camera gear

Tilta is een van de belangrijkste producenten van innovatieve camera gear, zoals, camera cages, rig accessoires en support systems en power oplossingen.

De zeer modulaire Tiltaing product lijn biedt voor veel  modellen camera’s oplossingen van een eenvoudige cage ter bescherming van de camera tot en met compleet opgetuigde rig met draadloze follow focus (een tot drie motoren), matte boxes, shoulder rigs, lens support, etc.

Daarnaast heeft Tilta een verzameling van meer dan 50 verschillende kabeltjes om apparatuur op de camera rig met elkaar te kunnen verbinden.

Innovatieve oplossingen blijven aan de lopende band van het ontwerpteam komen. Bekijk de naadloze lens gear ringen (seamless focus gear rings) een pitch van 0.8mm.

Oplossingen zijn voor camera’s van de meest bekende merken zoals Sony, Panasonic, Blackmagic, Red, Arri en anderen.

De producten van Tilta zijn onder te verdelen in vier groepen: Tilta, Tilta Max, Tiltaing en Tilta DJI Ecosystem.

Tilta

Onder Tilta vallen de meeste producten bedoelt voor de professionele filmmarkt. Zoals camera rigs voor de grotere camera’s met alle daarbij horende accessoires, waaronder matte boxes en follow focus- en supportsystemen, etc.

Tiltamax

Tiltamax voorziet in stabilisers, gimbals en draadloze lens controls systems.

Tiltaing

Tiltaing van Tilta is een zeer modulair camera rig systeem voor systeemcamera’s en DSLR’s. Het systeem dat begint met een eenvoudige cage, kan uitgebreid worden met een scala van tientallen accessoires zoals top handles, side handles, quick release base plates, matte boxes, follow focus, kabelprotectors, SSD-houders, kabeltjes, etc.

Tiltaing mount type-I

Type-I


Tiltaing mount Type-II

Type-II


Tiltaing mount Type-III

Type-III

Bij het kiezen van een side handle, let op de juiste de drie verschillende mounts (I, II,of III), zie tabel welke voor jouw camera gewenst is. Kies vervolgens de gewenste accuformaat en of draadloze follow focus en start/stop button gewenst is. Pff wat een keuzes!

Tiltaing rigs en rig accessoires zijn beschikbaar voor verschillende DSLR en systeem camera’s van de merken Blackmagic, Sony, Panasonic, Fuji, Nikon, Canon en Z-cam.

Er kan gekozen worden uit een losse cage of uit een van de twee kits. Vervolgens kunnen accessoires worden toegevoegd. Let bij de keuze of de accessoire niet al in de kit zit.

tiltaing camera merken en modellenSide handles

Let bij het kiezen van side handles op gewenste accucapaciteit (een Sony NPF970 heeft aanzienlijk meer capaciteit dan een LP-E6) en of het draadloze duimwieltje gewenst is om draadloos de Nucleus-N aan te sturen. Omdat niet alle cages gelijk zijn, zijn er drie verschillende modellen, voor zowel met als zonder duimwiel, waarvan een past op de desbetreffende cage.

Bij vragen laat je informeren bij Socrates. Kom naar het Tilta Experience Center in Amsterdam-Duivendrecht om jouw ultieme kit samen te stellen en uit te proberen.

De Tiltaing cages zijn bij Socrates verkrijgbaar in Tilta Grey.

Klik op de Tilta codes in de tabel om de cages en componenten voor een bepaald type camera te vinden.

MerkModelTiltaing CodeHandle TypeBasePlate Type
BlackmagicBMPCC4K/6KTA-T01II
SonyA6 serieTA-T27III
SonyA7/A9TA-T17IIIII
SonyA7s IIITA-T18IV
REDKOMODOTA-T08
PanasonicGH SerieTA-T37III
PanasonicS serieTA-T38III
FujiXT3TA-T03III
Z-CamE2-S6/F6/F8TA-T07III
Z-CamE2 serie (not E2c)TA-T05III
Z-CamE2cTA-T10III
NikonZ6/Z7TA-T02III
CanonD5/D7TA-T47IIIIII
SharpNANANANA
MERKMODELTILTAING CODEHANDLE TYPEBASEPLATE TYPE

Socrates is bijna sinds de start van Tilta importeur en distributeur voor in de Benelux.

Kijk ook op de site tilta.com of op de Tilta FB fanpage 😉

DJI Ecosystem

Het Tilta DJI Ecosystem is een verzameling producten en accessoires die speciaal, en in samenwerking met DJI, voor de DJI RS 2 en RSC 2 gimbals zijn ontworpen. De Tilta Ecosystem producten vergroten de toepasbaarheid van de DJI Gimbals aanzienlijk. Door de DJI DS 2 te combineren met de tilta ecosysteem met DJI gimbalsTilta Float creëert men een Steadycam-achtige stabiliser. In combinatie met de Hydra Alien Car Mounting system ontstaat een complete gestabiliseerde car rig voor het maken van opnames vanaf rijdende auto’s. De motorised slider in combinatie met de DS 2 levert een gestabiliseerd camera kabelsysteem met een lengte van maximaal 100 meter.

Uiteraard is er een lange lijst aan add-on’s voor het bevestigen van allerlei accessoires, voeden van apparatuur en verder uitbreiden van de oplossing.